Med tycke för enkelhet.

För några dagar sedan lagade jag något som var himla smidigt och som är perfekt att ha i frysen när man behöver en snabb lunch eller mellanmål. Pizzabullar med soltorkade tomater, champinjoner och paprika.



Pizzabullar ca 40 stycken

Deg:
50 g jäst för matbröd
1 msk salt
1 msk honung
7 dl vatten
2 msk olivolja
Ca 1 ½-2 liter vetemjöl

Fyllning:
1 burk krossade tomater
3 msk tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
1 påse riven ost
1 liten burk soltorkade strimlade tomater i olja
1 liten paprika
10-12 champinjoner
2 msk flingsalt
4 tsk torkad oregano
2 tsk svartpeppar
4 msk olivolja

Sen gör man ungefär såhär:

Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt salt och honung. Värm vattnet och låt det bli fingervarmt. Slå lite av vattnet över jästen och rör om så att den löser sig och tillsätt sedan resten av vattnet, oljan och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig och tills den släpper från degbunkens kanter. Strö över lite mjöl och lägg över en bakhandduk, låt jäsa i ca 30 minuter.

Undertiden kan man göra tomatsås genom att låta krossade tomater och puré koka upp tillsammans med en liten buljongtärning. Låt svalna och förbered paprikan och champinjonerna genom att hacka dem i ganska små bitar.

Ta nu degen och arbeta ut den på mjölat bakbord och dela den i fyra bitar.

Kavla ut degbitarna till en platta, ca ½ cm tjock (viktigt att den inte blir för tunn!). Bred ut tomatsåsen tunt över hela degplattan. Strö över ost och tomater, paprika och champinjoner. Smula över lite salt, oregano och svartpeppar (nymalen). Rulla ihop som en rulltårta och skär rullen i bitar, ca 2 cm tjocka. Lägg bullarna i bullformar på plåt. Droppa över lite olivolja på bullarna och smula över ytterligare salt och oregano.

Låt frallorna och bullarna jäsa (ej under bakduk!) i ca 20-25 minuter.
Sätt ugnen på 225º-250º. Grädda i mitten av ugnen, ca 15 minuter.

Sen äter man upp en himla massa för att det är så gott och resten får paketeras in i frysen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0