Fredagsvisan v.8

Ikväll blir det utgång och den bästa låten för riktigt fredagspepp är självklart denna:




Fruktis.

Innan jag börjar med några recept från nya kokböcker måste jag verkligen tipsa om det bästa jag vet just nu.. FRUKTSALLAD!! Men färsk ananas, kiwi, apelsin & passionsfrukt är den något av det bästa som finns att smaka på och sedan jag åt den för första gången hemma hos syster för ett tag sedan kan jag inte riktigt sluta.



Och om man vill smaska till det lite extra kan man (för 4 personer) värma 1dl vatten, 1dl socker och citronsaft i en gryta. Sedan smakar man av med kardemumma (ca 1 tsk), låter allt svalna lite och fördelar över frukten. Yummie!

En bok om mat - finally.



Nu har bokrea-böckerna jag beställde förra veckan kommit och de är verkligen fyllda med massor av frestande recept. Tänkte att jag skulle visa er dessa allt eftersom att jag provar med start nästa vecka!

Sex hos mig - part 1

Konceptet liknar det populära "halv åtta hos mig" men vi är 8 tjejer som ses klockan 6 istället. Premiären gick av stapeln hemma hos Karin som bjöd på linssoppa och hembakat bröd som var så himla gott!




Kryptiskt.



Nytränad och nyduschad med fruktsallad och det senaste avsnittet av californication som väntar. Ett fint avslut på en väldigt förvirrande och seg dag. Med förkärlek till kryptiska texter tänker jag uttala mig om att vänner kan vara bra jävla konstiga. Ibland är dom knäppa utan att man vet varför. Tack och godnatt!


And here we go!



Tentan är klar, vinet är uppdrucket och nu vimlar vi ut i växjönatten för att fira. Trevlig helg!

Fredagsvisan v.7



Idag blir det en gaaaaammal favorit som hittade sin väg fram i spellistan. Tegan & Sara såklart.

Kontraster.



Igår hängde jag med fina kvinnor och semlefikade hemma hos Karin och idag bosätter jag mig i soffan med tentan. Noll inspiration att skriva massa sidor om film men det är väl ändå skönt att livet har så tydliga kontraster..? Hmm.

Stel & smidig part 2

Ja, jag överlevde yogan och orkade till och med släpa min ömma kropp till ett danspass idag. Igår fick vi helt otippat en egen bil som jag var tvungen att känna och klämma på hela kvälla. Frihet när den är som bäst helt klart. Så bättre dagar kan jag nog inte önska. Förutom den där tentan som ska in på fredag men ännu ligger orörd.. Den hade jag faktiskt kunnat vara utan. Fan.



Svettig, sleten & sur. Freeeescht.

Stel & smidig?

Träningsverken efter gårdagens pass stramar fint i benen och jag sitter och är nervös inför kvällens yoga-pass. Jag som är rätt ograciös utan stela muskler. Har även hört att man ska göra nån ställning som går ut på att man ska stå på sina axlar eller nåt. Herregud. Om jag överlever hörs vi antagligen i kväll igen.

Ny vecka, nya måsten.



Mitt nya frukostkrav är kesomacka. Yummie! Sen byter vi ut jobb/träningsvecka mot tenta/träningsvecka. Herreguuuu så spännande!

Heppåre!

Söndagsduschen är gjord och popcornen ligger och puttrar, filmen är framplockad och tofflorna på. Nu kör vi!



Fredagsvisan v.6



Fredagspeppen kommer med Mumford and Sons.

En bok om mat.



Jag vet inte om det är för att jag är vargahungrig eller om det är för att matfantasin den senaste tiden har varit sisådär, men jag förbeställde i alla fall 6 kokböcker på bokus rea precis. Nu ska här lagas både vegetariskt, nyttigt, storkok i långpanna och tapas!

En blommig svängom.



I födelsedagspresent från mig till mig fick jag en tjusig klänning med massor av blommor. Den skulle kunna bli den perfekta sommarklänningen men så länge klarar jag inte av att vänta. Antagligen får den följa med ut på dans redan ikväll!

En födelsedag i Örebro.

Återträffen hemma hos Karin & Linus med massor av fint folk blev precis så bra som förväntat. Det skulle bli så knäppt om jag skulle beskriva alltihop så här kommer ett gäng bilder istället:





Vi drack öl och spelade kort och födelsedagsturen fick mig att vinna i alla fall en omgång.





Jag och Göran lekte med blixten. Rött.



Det blev ringdans.



Men sen ville Martin inte vara med.



Så han gick och gjorde ett hål i örat istället!



Och Jesper fortsatte att dansa på egen hand.





Karin har världens bästa tavla på väggen med massor av bilder från vårt år tillsammans.



Såhär såg jag ut. Hej.






Jag blev ganska sugen på att flytta in.




Fredrik och Sofie är mitt mesta och bästa favoritpar.





Allsång och nostalgitripp.





Läskigt.





Dear Deer.



Idag har jag haft besök av min fina mami, bjudit på både mat- & efterrättspaj (för att det helt enkelt är det bästa man kan bjuda på när man får finbesök), köpt nya träningsskor (självklart av anledningen att jag tränar så intensivt att de jag köpte förra året har slitits sönder. just det), fått fantastiska presenter till mitt kök och mina kläder, städat och slutligen rundat av det hela med fina Nick and Norahs infinite playlist. Fy tusan vad nöjd jag är.

Sånt som systrar vet.





Att man tycker att ugglor ungefär är det finaste som finns. I brevlådan i fredags låg ett stort paket med både ljuslykta - som har fått hedersplatsen i fönstret- ugglegrattispåfödelsedagenkort och kanske det bästa av allt, systersydda vantar fyllda med massa varm fleece.






För att se mer systersydda grejer kan man klicka in här!

Dagen B.





Idag är det min tjugofjärde födelsedag och det firar jag med att åka iväg till Örebro. Jag ska träffa massa fint folk som jag har bott med förr och det kan man nog se som en av de bästa presenterna man kan få!





: weheartit

Helg.



Bästa starten på helgen är sovmorgon och långfrukost framför det senaste avsnittet av Gossip girl. Total verklighetsflykt från mitt egna liv där städning och tvättid ligger överst på listan.

Fredagsvisan v.5



Denna veckan blir det den här, för att den fastnar i huvudet och svänger i benen.

Kanel, kardemumma och mandelmassa.





I årets första bullbak blandade jag hej vilt mellan sånt som smakar gott. Åh så bra det blev!




Vad hände?



Jag gick upp 2 timmar tidigare för att yoga. Say whaaat?! Min träningsgalna klass som är på minst ett pass om dagen har fått mig att bryta mina principer; snooza så pass länge att man måste borsta tänderna i duschen för att hinna. Nu hinner jag ju till och med äta frulle innan jag ska iväg på gästföreläsning med nån som visst ska vara grym på film. Och efter skolan ska jag simma. Herregud.

London



Turista.



Just det.



Besöka fina caféer och pubar med filmplanscher på väggarna.



Alldeles för stora firrar.



Kyla vinet i fönstret.



Somna och vakna med tjusig utsikt.


Det var ungefär det. Helt jäkla underbart.


RSS 2.0