Kvällsro

En perfekt dag med möte, secondhandrunda, fynd, god mat och fina samtal får nu det perfekta avslutet. Glögg och pepparkaka for the win!


Love at first touch.


Ahh, fjant jag vet men med iPhone 4s känns livet lite mer fulländat. Nu kan jag spela cluedo överallt!

Första advent.





Lite såhär har det sett ut hemma hos oss idag. Tända ljus och efterlängtad rödbetssalladssmörgås, glöggte och massa mys med mina fina pojkar. Nu ska jag ta vara på söndagens sista energi och rensa bland mina klänningar innan jag ska avsluta kvälla med disneyfilm och lussekatt.

Med tycke för enkelhet.

För några dagar sedan lagade jag något som var himla smidigt och som är perfekt att ha i frysen när man behöver en snabb lunch eller mellanmål. Pizzabullar med soltorkade tomater, champinjoner och paprika.



Pizzabullar ca 40 stycken

Deg:
50 g jäst för matbröd
1 msk salt
1 msk honung
7 dl vatten
2 msk olivolja
Ca 1 ½-2 liter vetemjöl

Fyllning:
1 burk krossade tomater
3 msk tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
1 påse riven ost
1 liten burk soltorkade strimlade tomater i olja
1 liten paprika
10-12 champinjoner
2 msk flingsalt
4 tsk torkad oregano
2 tsk svartpeppar
4 msk olivolja

Sen gör man ungefär såhär:

Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt salt och honung. Värm vattnet och låt det bli fingervarmt. Slå lite av vattnet över jästen och rör om så att den löser sig och tillsätt sedan resten av vattnet, oljan och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig och tills den släpper från degbunkens kanter. Strö över lite mjöl och lägg över en bakhandduk, låt jäsa i ca 30 minuter.

Undertiden kan man göra tomatsås genom att låta krossade tomater och puré koka upp tillsammans med en liten buljongtärning. Låt svalna och förbered paprikan och champinjonerna genom att hacka dem i ganska små bitar.

Ta nu degen och arbeta ut den på mjölat bakbord och dela den i fyra bitar.

Kavla ut degbitarna till en platta, ca ½ cm tjock (viktigt att den inte blir för tunn!). Bred ut tomatsåsen tunt över hela degplattan. Strö över ost och tomater, paprika och champinjoner. Smula över lite salt, oregano och svartpeppar (nymalen). Rulla ihop som en rulltårta och skär rullen i bitar, ca 2 cm tjocka. Lägg bullarna i bullformar på plåt. Droppa över lite olivolja på bullarna och smula över ytterligare salt och oregano.

Låt frallorna och bullarna jäsa (ej under bakduk!) i ca 20-25 minuter.
Sätt ugnen på 225º-250º. Grädda i mitten av ugnen, ca 15 minuter.

Sen äter man upp en himla massa för att det är så gott och resten får paketeras in i frysen.

Tjänster ger gentjänster.


En vän till mig var snäll och lät mig låna hennes kurslitteratur eftersom vi har turen att läsa världens segaste kurs ungefär samtidigt och jag hade inte fått mina böcker och var tvungen att plugga. Som tack åkte jag hem till henne några dagar senare med böckerna under ena armen och en burk med hembakta chokladsnitt under den andra. En present som passar lika bra till fantastiska vänner som till farmor i julklapp.

Mopsen.

Jag försov mig något så alldeles förfärligt idag men har ändå hunnit med att träna, vara ute med Alfons tre gånger, duscha, prata med mamma en gång och Daniel två, äta lunch och städa. Det sistnämnda har blivit lite knepigare sen den nya familjemedlemmen flyttade in.


Saker som man kan hitta på secondhand och betala några tior för och bli lite pirrigt glad.






Festliga tivoliglas och Gröna Anna-tekoppar med fat. Hujedamigvadbra!

Äggröra, rödvin och kantareller.

Inte riktigt i den ordningen men det är lite av vad helgen med familjen hemma hos mamma har inneburit. Vi har ätit kantarellrisotto, gått hundpromenader, varit i min bästa seconhandaffär, druckit rödvin och ätit mängder av choklad.



Jag lagade söndagsbrunch till allihopa. Pannkakor med glass, bananer och hallon, äggröra, bacon, hembakt bröd, melon och annat satte mig i matkoma resten av dagen.



Alfons fick såklart haka på och trivdes fint men idag bara sover och sover han.



Bus, gissa flaggor, titta i gamla fotoalbum och prata minnen. Helgerna med familjen är helt klart dom bästa.

Chokladbomben

I fredags vart jag så himla sugen på att baka och det gjordes med besked. Nutellapraliner var vad det blev och på tok för många för mig och Dannebanan att äta upp själva. Det löstes genom att åka på trevlig-helg-här-får-ni-lite-gottis-besök till Daniels föräldrar och vi i vår tur blev bjudna på fredagsmysemat. Inte ett helt dumt byte.

Lördagsbrunch


Jag ska jobba inatt så jag försökte sova länge idag. Därför blev det brunch bestående av äppelpannkakor med glass och banan samt grönt te och ett avsnitt av PanAm. Bra lördagsrecept!

Odeppig höst.


När det vänder mot vinter brukar den sämsta versionen av mig själv komma fram och jag blir osugen på allt. Men i år är det så himla annorlunda. Jag menar, vem kan någonsin vara deppig en längre stund när man har dom två finaste pojkarna som man får krama och pussa på hur mycket man vill? ♥

RSS 2.0