Söndagsutflykt ☼

Efter att ha skrivit en massa skolarbete och jobbat i fyra nätter tyckte jag att det var välförtjänt med en utflykt i söndags!



Den här lilla familjen var de första vi träffade på



Sen började vi gå






Flåsig men glad skrutt ♥



Efter en stund hittade vi en liten bänk där vi stannade och åt vår matsäck. Pannkakor och melon!




Sen gick vi lite till och tittade på fina hus med lummiga trädgårdar



Vi avslutade vår utflykt vid vattnet och Alfons tog både årets och livet första dopp i sjön! Sedan åkte vi hem, tittade på massor av Downton Abbey och hade en så fin söndag man bara kan ha.

Nyinflyttat

Idag gör jag allt annat än vad jag borde, dvs plugga. Informationen om att jag klarade en tenta som jag gått och grämt mig över gjorde mig helt osugen på att sitta still! Så jag har smyckat vårt kakel i köket, köpt massa blommor och gått runt och fixat och donat i största allmänhet. En mycket trevlig syssla om jag får säga det själv! I helgen hittade vi äntligen ett rektangulärt matbord i teak som vi köpte så himla billigt!

 

Nya mattan kom innan helgen och gjorde sig finfin till!

 

Jag köpte mig även ett blombord som jag velat ha så länge. Nu står det i köket i all sin grönskande prakt!

Söt citron.

Idag är det ju första maj och jag har spenderat kvällen hemma hos Daniels föräldrar. Vi har grillat, vilket var premiär för mig. Så.himla.gott. Jag hade med mig en citronpaj som är så fantastiskt god och lättbakad och nu tänkte jag att ni skulle få receptet!


Först smörjer man en form med lite smör. Ta 6 digestivekex och mosa sönder dom med händerna eller mixer. Små små korn ska det bli. Blanda med 2 msk flytande margarin. Degen håller inte ihop så bra men lägg den i formen och fördela över hela och en liten bit upp på kanterna. Sätt in den i kylen och sätt på ugnen på 175 grader.


Ta 2 citroner och tvätta skalet. Riv skalet fint så du får 1 msk och dela sedan citronerna och pressa ur all saft. Blanda ihop saften med 2 ägg och 300g kondenserad mjölk - sockrad.


Ta fram pajskalet och häll i citronblandningen. Skjuts in i ugnen i en kvart.


Låt pajen svalna. Den är godast om den är kylskåpskall. Sedan är det bara att servera!



RSS 2.0