Whalecastle.



Vitsipporna står på bordet, vinet ligger på kylning, solen lyser och jag är äntligen ledig. Snart ska jag ut och fira valborg med en grill och massa fina vänner. Det ska bli en storslagen kväll. Hoppas ni får en trevlig valborg och att solen skiner över hela landet idag!

Stuck.



Sitter fast inomhus med fältarbetet och vill mest av allt bara gå ut i solen och lukta på våren. Hoppas solen finns kvar nästa vecka..

Oh, the path leads to the sun. Brother, sister, time has come.




Min påskafton var helt underbar med sol, jordgubbar och kortspel på dagen. Senare for vi till Daniels morfar som bor på landet med en sjö som närmsta granne och det är helt sagolikt där ute. Vi grillade och drack vin tills solen gick ner och det var den påskaftonen.


Påsklunch.



Lunchen på påskafton är den bästa. Ägg, räkor och laxrullar. Yummie! Receptet på rullarna har jag hittat hos fina Beatrix.

Nu är det dags för solhäng. Glad påsk!

KLUBBgrill

Nu har grillsäsongen äntligen satt igång och för några dagar sedan var vi några som samlades på ängen och njöt av sol, vin och grill. Finfint!













Lite suddigt och härligt innan vi gick hem till Frida och fortsatte kvällen med mellanfest. Senare mötte jag upp min fina man och gick hem nöjd och glad för att påsken startade så tjusigt!

Rosett.



Äntligen har jag hittat ett andningshål den här veckan och spenderar den med fint sällskap. Min alldeles egna Lollo är här på besök, vinet är uppkorkat och finkläderna är på. Nu är det en dag ledigt tills det är dags för fältarbete imorgon igen.

Waka Waka.


Sitter på hotellrummet och håller på att packa ihop våra balsam, plattänger och strumpbyxor. Norrköping har visat sig från sin bästa sida men finast var som förväntat hotellfrukosten. Och att sova i en hotellsäng. Mmmm. Nu ger vi oss ut i solen en stund innan tåget går!

Bacon & egg.

Dagens frukost blev en kiwifrulle och hur god den än var kommer den aldrig att slå den som väntar i helgen. I morgon är det dags för arrangörsutbildning i Norrköping - med hotellfrukost två dagar i rad. Yummie!

Äntligen.



En mycket lyckad tenta firades på bästa sätt med lunch ute i solen. Äntligen är det vår!

Paketpost - igen!

make a gif



Smooth.



Jordgubbar, banan, vaniljsocker och yoghurt gör det bästa mellanmålet.

Tiden bara springer iväg och jag har massor av saker jag vill hinna med innan kvällens filmmys, så det kanske vore dags att ta sig i kragen..

Pilgrim



Idag låg ett paket från ASOS i brevlådan när jag kom hem. Det innehöll bland annat ringen från Pilgrim som jag har trånat efter i flera år men bara hittat i guld. Helt klart en bra måndag.

Thaigryta med kyckling och nudlar.


Det kanske inte gör sig lika tjusigt på bild som i magen, men käre värld vad gott detta är:



Dela kyckling och fräs i lite olja. När den nästan är klar lägger man i en pressad vitlöksklyfta, skivade champinjoner och tärnad paprika samt en bit purjolök som kan skäras i sneda lite större skivor. Salta och peppra lite. Undertiden allt fräser ihop blandar man (för en person) ½ dl vatten, 1 tsk kycklingfond, 1 tsk maizena, 1 tsk japansk soja och ½ tsk sambal oelek i en liten skål. Häll blandningen i stekpannan, rör om och och låt puttra ihop en stund. Häll i kokta nudlar i stekpannan, blanda runt lite, häll upp på en tjusig tallrik och ät!

Braid.



Jag har nog inte haft en fläta i håret sedan mellanstadiet eller nåt. Inte seriöst i alla fall. Men idag är det fredag så vad tusan! Hoppas ni får en finer helg!

RSS 2.0