Paketpost.

Idag när jag kom hem låg det ett paket i brevlådan. Det innehöll bland annat en svart klänning med den finaste kragen man kan tänka sig. Han är allt bra min karl.




Saker att sakna (eller längta efter) part 3


Kom hem!

Underbara måndag..



Ny vecka, nya tag och ny kurs. Det ska bli ett nöje att smaka lite på kultursociologi. Det allra bästa med att börja en ny kurs är att man inte har särskilt mycket att göra den första veckan, vilket är något som jag ska utnyttja till fullo. Böcker, filmer och hemmafix som lagts åt sidan så länge - now I'm yours!

Such a common bird.


Sista dagen i Amsterdam.

Frukost på uteservering

Rundvandring på riksmuseet där vi bland annat tittade på Koonings kvinnor.

Jag hittade hur många böcker som helst som ville följa med hem, men fick nöja mig med en som ni får se snart.

Sedan gick vi runt i stan och intog den sista måltiden innan bussen satte fart mot Sverige igen.


En andra dag (lördag) i Amsterdam.

 

 

Vi hoppade in i en båt och åkte på färd genom kanalerna.

Att bo i husbåt vore inte helt dumt.

Vissa hade en spännande fredagsnatt..

Sen gick vi på upptäcksfärd i staden.

 


En fredag i Amsterdam.

Vi började dagen med stadsvandring.

Kyrkor, RedLight-district, höga fina hus, kanaler och ChinaTown. Amsterdam i ett nötskal.

På kvällen hängde vi på vårt hostel innan vi gick till en restaurang som hade världens bästa pasta och erbjöd både det enda och det andra, men då fick kameran stanna hemma.

 

 


Hejdå, Hallo!

Om fyra timmar sticker jag iväg till Amsterdam och stannar där tills på måndag. Hörs då!

Saker att sakna (eller längta efter) part 2

 

Sommarkalas.

CarrotCake.



Det har blivit min tur att ta med fika till styrelsemötet så jag kör på morotsmuffins som går snabbt och smärtfritt.

Lördag i en annan stad.

Mysiga kafé- & restaurangbesök, biomys och titta-i-affärer-och-känna-på-allt-som-är-fint-rundor. Helgen var fantastisk.



Carry me home.

Nu tar jag med mig kolakakor och paket hem till Anderstorp och firar mami som fyllde år i måndags. I morgon åker vi till Göteborg och myser med fina syster, så om vi inte hörs beror det antagligen på att jag sitter i en biosalong, ligger i matkoma eller har händerna fulla av shoppingkassar. Hoppas ni får en fin helg!


Saker att sakna (eller längta efter) part 1

 

 


Vårpromenader.


 


 


 


Fredagsvisan v.10



Idag blir det liveklipp med världens bästa The Who!

Caramel.



Ikväll har jag bakat finfina kolakakor som ska med hem till mamma i morgon. Provade ett annorlunda recept den här gången som såg ut undefär såhär:

100 g mjukt smör
1 1 dl strösocker
2 2 msk ljus sirap
2.25 2.25 dl vetemjöl
0.5 0.5 tsk bikarbonat
1 1 tsk vaniljsocker
1 1 tsk malen ingefära

Ugnen ska sättas på 175 grader och man blandar smör, socker och sirap för sig och resten i en annan skål. Elvispen är himla bra att ha till smörkletet. Sedan blandar man ihop allt, delar degen i 2 och plattar ut dom på en plåt. In i ugnen i ca 12 min och skär i bitar direkt när det är klart. Sen är det bara till att vänta lite så att kakorna kallnar och blir sega.

Macken.

 

Gårdagens loppisrunda gav inte lika mycket som helgens men äntligen har jag en tårtspade. Den är lagom liten, silvrig och kostade mig en guldpeng!


Sovmorgonsbrunch.

 



Sovmorgon ger tid till mysbrunch som är onsdagslyx.

På språng.



Idag är dagen så fullproppad med grejor att jag har fått lägga just-in-case-smörgåsar och frukt i väskan ifall jag inte hinner hem någon gång innan halv nio ikväll. Olika möten, delegeringsutbildning, grupparbete och träning. Jada jada. Grisen kommer i alla fall somna gott ikväll.

Jumper.



Det är en himla tur att Monki säljer så stora tröjor. Det gör söndagar så himla mycket mysigare.

Andrahandslördagen.

När jag gick och tränade i morse lyste solen för fullt och då kan man ju inte bara spendera resten av dagen inomhus, så jag bestämde mig för en second hand-runda. Tur var det för jag gjorde massor av fina fynd i form av  bland annat porslin, dukar och böcker. Sen bestämde jag mig för att köpa tulpaner som belöning för storstädet igår.



Nu har jag äntligen ett ställe att lägga alla dom där tepåsarna.



Kiwin får samsas med Rörstrand.




Om att vara hemma.



Snälla London, ta mig tillbaka.

Zelda.

Idag hittade jag en trevlig överraskning när jag kom hem:



Perfekt helglektyr!

Fredagsvisan v.9



Det vore bara dumt att köra på med fredagsvisan om man inte tar med Sveriges i särklass bästa band. Med risk för att låta som en riktig liten flicka med brustet hjärta måste jag ändå säga att det här bandet får mig att känna allt som jag inte trodde var möjligt. Soundtrack of our lives är helt klart bäst.

Dots.



Köpte tjusiga äggkoppar igår som gör att jag vill äta ägg jämt!

Insomnia.

Ännu en sömnlös natt och jag försöker trötta ut mig genom att leka med photoshop. Sanningen är att det inte är det minsta sövande..

 




Onsdagsnöjd.



Nyss hemkommen från filmlektion där jag somnade till en apseg stumfilm. Har slängt i mig soppa och nu ska jag springa till bussen som ska ta mig in till staden. Senare väntar festivalmöte och födelsedagsmiddag. Härliga onsdag!

Se till att komma nu då.



Mina senast inköpta klänningar har varit...hmm..något blommiga. Så nu tycker jag att våren kan ta och komma för det är då blommigt gör sig allra bäst. Tjusigast är nog London-klänningen som jag fyndade för en 100lapp. Den har en vid och fluffig kjol och guldiga små knappar och vi kommer passa himla fint ihop bara det blir lite varmare.




Sov nu grisen

Jobbade natten igår och som vanligt kan jag inte somna natten efter. Himla typiskt det där. Som tur är har jag Greys anatomy, sovmorgon och en förkyld, sovande man vid min sida som piggar upp med några rejäla timmerstockar då och då.


RSS 2.0